Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија за непромењен мандат Мисије УН на Космету

Србија за непромењен мандат Мисије УН на Космету

Београд/Њујорк, 16. мај 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са подсекретаром УН за мировне операције Жан Пјер Лакроом о улози УНМИК-а, као и о доприносу Србије мировним операцијама УН и начинима за даље унапређење сарадње у тој области.

Фото: msp.gov.rs

Дачић је истакао да је Мисија УН на Косову и Метохији од приоритетног значаја за Србију, додавши да се наша земља залаже за њено даље присуство и ангажман у несмањеном обиму и непромењеном мандату.

Он је подсетио на то да је Србија, по броју припадника војске и полиције који су ангажовани у различитим мировним мисијама, највећи контрибутор у региону Западног Балкана, а десета у Европи.

Лакро је пренео захвалност на доприносу Србије мировним мисијама УН, и потврдио посвећеност Департмана за мировне операције доследном спровођењу мандата УНМИК-а, као и подршку дијалогу Београда и Приштине.

Саговорници су размотрили могућности за додатни допринос Србије мировним операцијама, у складу са специфичним потребама на терену.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs