Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић на скуповима у оквиру Самита Западног Балкана у Софији

Брнабић на скуповима у оквиру Самита Западног Балкана у Софији

Београд, 17. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествоваће на два догађаја у оквиру Самита Западног Балкана, 17. и 18. маја у Софији.

Брнабић ће 17. маја узети учешће на „Стратешком дијалогу за Западни Балкан“, који организује Светски економски форум.

Светски лидери, представници међународних организација и привреде разговараће о три кључне теме за регион: економски раст, трговина и инвестиције, важност дигиталне агенде у контексту технолошког развоја и јачање улоге нове генерације младих лидера.

Председница Владе говориће о дигиталној агенди и важности регионалног повезивања, а представиће и најважније резултате у области дигитализације и развоја нових технологија.

На скупу ће учествовати и председник Светског економског форума Борге Бренде, висока представница ЕУ за спољну и безбедносну политику Федерика Могерини, премијер Бугарске Бојко Борисов, председник Европске банке за обнову и развој Сума Чакрабарти и директорка програма за Европу Светског економског форума Мартина Ларкин.

Од октобра 2016. године, Ана Брнабић члан је групе „Нови лидери за Европу“ Светског економског форума, коју чине млади политичари и доносиоци одлука из више европских земаља.

Као први представник Србије, Брнабић је председавала радној групи Светског економског форума која је анализирала питања миграције и граница.

Као једини премијер из региона, она је учествовала у изради извештаја Светског економског форума „Обнова Европе“, који је представљен на састанку Светског економског форума у Давосу у јануару ове године, а у којем је припремала део који се односи на миграције и границе.

Другог дана боравка у Софији, 18. маја, председница Владе ће учествовати на „Бечком економском форуму“.

Скуп ће окупити премијере Западног Балкана и представнике економских институција, који ће разговарати о актуелним економским темама у региону.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs