Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > За економско оснаживање жена 300.000 евра

За економско оснаживање жена 300.000 евра

Београд, 3. мај 2018. године – Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије, у сарадњи са Министарством за европске интеграције и Агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), а уз подршку Делегације ЕУ у Србији, реализује пројекат „Кључни кораци ка родној равноправности у Србији“.

У оквиру овог програма, који финансира Европска комисија кроз Инструмент за претприступну помоћ (ИПА) II, у укупној вредности од два милиона евра, расписана су три јавна позива за подношење пројеката у области економског оснаживања жена за женске организације цивилног друштва и мреже, професионална удружења и пољопривредне задруге.

Кроз ИПА програм биће подржано најмање десет пројеката широм Србије, а вредност додељених грантова биће између 20.000 и 30.000 евра.

Ови пројекти ће допринети спровођењу Националног акционог плана за родну равноправност од 2016. до 2018. године, у три програмске области: жене на тржишту рада, женско предузетништво и економско оснаживање жена на селу.

Право учешћа на конкурсу имају само женске организације цивилног друштва и мреже, професионална удружења и пољопривредне задруге које имају знања и доказано искуство у раду у домену родне равноправности и економског оснаживања жена.

Предложени пројекти ће трајати најмање годину, а најдуже две године.

Рок за достављање предлога пројеката је 27. мај, а додатне информације о самом позиву, као и о документацији за пријављивање, налазе се на веб-сајту Координационог тела за родну равноправност, објашњава се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs