Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Створити услове да убице деце буду најстроже кажњени

Створити услове да убице деце буду најстроже кажњени

Београд, 21. април 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је у одговору на отворено писмо директора Фондације "Тијана Јурић", Игора Јурића, поводом иницијативе да се у Кривични закон уведе доживотни затвор за убице деце, да насиље и злочин над децом заслужују најстрожу казну.

Фото: Танјуг

Брнабић је навела да најоштрије и без икакве задршке осуђује насиље, а посебно насиље над децом.

Дужност и обавеза свих институција је да осигурају да убице деце, насилници и силоватељи буду најстроже кажњени, истакла је премијерка у одговору, који преноси дневни лист "Блиц".

Она је поручила да је држава одлучна и да је Министарство правде ангажовано на овом питању.

Свесна сам да процес траје дуже него што сте очекивали, али само из једног разлога: да добијемо добар закон, који када буде усвојен, неће бити оспораван. Важно је да буде јасан и применљив од првог дана његовог важења. Такво решење ће омогућити да починиоци оваквих злочина најстроже буду кажњени, без изузетка, навела је Брнабић.

Председница Владе је такође изразила поштовање због снаге и истрајности Игора Јурића у борби да заштити другу децу која су потенцијалне жртве насиља, упркос личној трагедији коју је доживео.

Ваше понашање вредно је поштовања јер у себи налазите снагу да помогнете деци, родитељима и широј заједници, нагласила је она, обећавши да ће као председница Владе Србије наставити да ради на подизању свести да као друштво одлучно станемо против било ког облика насиља, сваки пут.

Игор Јурић, покретач иницијативе да се у кривични закон уведе доживотни затор за убице деце, упутио је отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и председници скупштине Маји Гојковић са молбом да својим ауторитетом учине да се та иницијатива нађе пред посланицима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs