Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сутра појачана контрола саобраћаја

Сутра појачана контрола саобраћаја

Београд, 15. април 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да ће припадници Управе саобраћајне полиције спровести појачану контролу брзине кретања возила, у периоду од 16. до 22. априла.

Фото: mup.gov.rs

Ова акција у понедељак ће почети у свим државама чланицама међународне организације TISPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе). Реч је о укупно 32 државе – 28 држава чланица Европске уније, Швајцарској, Норвешкој, Србији и Грузији.

Свака контрола возача, односно возила, подразумева и обавезно алкотестирање возача, а приликом заустављања сваког моторног возила које прекорачи дозвољену брзину саобраћајни полицајци ће контролисати и да ли возач и путници у возилу користе сигурносне појасеве.

У оквиру ове међународне акције, реализоваће се и акција „Speed Marathon“, која се такође спроводи на свим европским путевима, а током које ће бити мерена брзина на најважнијим путним правцима непрекидно у трајању од 24 часа, од 18. априла у 6 часова до 19. априла у 6 часова.

У том периоду, биће ангажовани сви расположиви  уређаји за мерење брзине, уз напомену да се на деоници аутопута Шид – Шимановци мери и просечна брзина кретања возила.

Током прошлогодишње акције „Speed Marathon“, за 24 часа на европским путевима откривена су укупно 151.073 прекршаја прекорачења брзине, од чега је у Србији откривено 2.895 прекршаја.

Анализе показују да је сваки трећи саобраћајни прекршај у нашој земљи прекорачење дозвољене брзине кретања возила. Истовремено, неприлагођена брзина јавља се као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs