Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Кинеска "Ексим банка" задовољна реализацијом пројеката у Србији

Кинеска "Ексим банка" задовољна реализацијом пројеката у Србији

Београд, 20. март 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, амбасадор НР Кине у Србији Ли Манчанг и делегација кинеске "Ексим банке" констатовали су данас да је Србија главни партнер те банке у региону и да се пројекти које она финансира у нашој земљи реализују веома ефикасно.


Председник Надзорног одбора "Ексим банке" Ју Сјуеђун рекао је да је делегација ове највеће извозне банке у свету дошла у посету Србији како би се уверила у квалитет реализације завршених и текућих пројеката и разговарала о новим потенцијалним пројектима.

Према његовим речима, сви пројекти су били веома успешни и показују велико пријатељство које постоји између Кине и Србије.

Михајловић је истакла да је Влада Србије до сада имала одличну сарадњу с "Ексим банком" и да очекује да она буде настављена и на новим пројектима, међу којима је посебно важна изградња ауто-пута Прељина–Пожега, за који је крајем 2017. године потписан комерцијални уговор.

Заједно смо реализовали и реализујемо велике пројекте, као што су изградња моста Земун–Борча, са 22 километра приступних саобраћајница, изградња ауто-пута на друмском Коридору 11 и модернизација пруге Београд–Будимпешта, где је изградња већ започета, а ускоро очекујемо и потписивање уговора за деоницу Нови Сад–Суботица, навела је она.

Амбасадор Ли је рекао да су односи између Србије и Кине пријатељски, и истовремено изразио захвалност Михајловић на ефикасној реализацији пројеката, посебно имајући у виду да је у надлежности тог министарства више од 60 одсто заједничких пројеката Србије и Кине.

Представници кинеске стране истакли су да је Србија земља од посебне важности за Кину на Балкану и највећи корисник зајмова за тзв. преференцијалне купце међу 16 земаља Централне и Источне Европе, са учешћем већим од 50 одсто, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs