Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Инфраструктурни пројекти у саобраћају изводе се по плану

Инфраструктурни пројекти у саобраћају изводе се по плану

Београд, 20. март 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић одржала је данас састанак са директорима железничких компанија, „Путева Србије“, „Коридора Србије“ и пројектантских кућа Саобраћајног института ЦИП и Института за путеве.


На састанку је закључено да се више од тридесет инфраструктурних пројеката у Србији у области друмског и железничког саобраћаја изводи како је планирано и ни на једном није било прекида радова, без обзира на крај грађевинске сезоне.

Када су у питању железнички пројекти, између осталог, нови Жежељев мост у Новом Саду биће отворен за железнички саобраћај почетком априла, док ће БГ воз од половине априла ићи реконструисаном пругом од Раковице до Ресника.

Такође, биће одржани и преговори са кувајтским фондом у вези са завршетком друге фазе и изградњом нове железничке станице Прокоп, а на јесен би већ могли да почну радови на електрификацији пруге Ниш–Димитровград.

Што се тиче друмског саобраћаја, већ у недељу, 25. марта, биће обележено пробијање друге цеви грађевински изузетно захтевног тунела Бранчић код Љига на Коридору 11, док ће висока делегација из Кине боравити у Србији средином априла, када ће обићи све деонице које на овом коридору раде кинеске компаније.

“Коридори Србије” известили су Михајловић да се радови на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру обављају по плану, тунел Предејане биће у потпуности завршен средином априла, док ће до почетка летње сезоне бити завршене још три деонице ауто-пута у Грделици.

Деоница од Српске куће до Левосоја добиће нове извођаче у априлу, а према обећању „Путева Србије“, ова деоница требало би да буде завршена за Видовдан.

Са “Путевима Србије” разговарано је о радовима на пројекту рехабилитације и реконструкције Ђердапске магистрале, као и повезивању Пожаревца са ауто-путем Београд-Ниш магистралом која би имала четири траке.

Разговарано је и о проблемима са косинама у Грделичкој клисури, и договорено да се и друге државне институције укључе у утврђивање чињеница о томе шта је довело до урушавања мањег дела косине.

Такође је разговарано и о радовима на обилазници око Београда, пројекту рехабилитације регионалних путева, а идуће недеље „Путеви Србије“ ће расписати тендер за избор извођача рехабилитације ауто-пута од границе са Хрватском до Кузмина, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs