Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Примена мера популационе политике од 1. јула

Примена мера популационе политике од 1. јула

Криваја, 20. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће најављене мере популационе политике почети да се примењују од 1. јула, када почиње и примена Закона о финансијској подршци породицама са децом.


Брнабић је истакла да ће се најављене мере односити на сву децу рођену од 1. јануара ове године, и додала да труднице, односно породиље, прва финансијска средства могу да очекују већ од 1. јула.

Председница Владе је навела и да ће Савет за популациону политику установити награду за компаније које су најбоље ускладиле рад и материнство.

Она је додала да су неке мере већ заживеле, пре свега оне које се тичу е-Управе, и подсетила на то да сада родитељи могу преко портала е-Беба да пријаве новорођенче већ у породилишту и без докумената.

Такође, Брнабић је подсетила на то да је уведено е-пријављивање за родитељски додатак у породилишту, бесплатно и само са личном картом.

То функционише у Зрењанину, Лесковцу, Лозници и Београду, а уводи се и у Смедереву. До краја септембра функционисаће у целој земљи. На тај начин смо и велику административну баријеру скинули са леђа родитеља, указала је премијерка.

Председница Владе је, одговарајући на питања новинара у месту Криваја код Бачке Тополе, где је присуствовала отварању прве дигиталне фарме, истакла да је изградња станова за припаднике служби безбедности прва фаза тог пројекта, и да ће он бити проширен и на све који буду заинтересовани.

Она је објаснила да је критеријум за одабир да се прво граде станови за припаднике безбедносних служби био тај што они имају мала примања у односу на ризик и озбиљност посла којим се баве.

Желимо да задржимо људе и да им дамо мотивацију да остану и да раде за државу, подвукла је председница Владе, додавши да ће се, уколико прва фаза буде успешна, проширити пројекат, како би обухватио све који су заинтересовани.

Брнабић је, говорећи о проблему са пијаћом водом у Зрењанину, иако је постројење за прераду воде завршено, поручила да ће до краја недеље одржати састанак са градоначелником Зрењанина, као и са потпредседником Владе и министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић и министром здравља Златибором Лончаром, како би се видело где је проблем.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs