Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Дигитализација шанса за све младе да искористе своје потенцијале

Дигитализација шанса за све младе да искористе своје потенцијале

Ниш, 19. март 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић изјавила је данас да је дигитализација шанса за све младе људе да у потпуности остваре своје потенцијале, али да је неопходно да приликом коришћења нових технологија заштите своју приватност.


Матић је на отварању програма "ИТ караван 03" у Нишу изразила посебно задовољство тиме што је караван поново у том граду, будући да он представља технолошки центар Србије и расадник даровитих младих људи у ИТ сектору.

У свим градовима и местима Србије постоје многи ваши вршњаци који не само да имају склоности ка програмирању и технологији, већ и многе друге таленте које могу да изразе у дигиталном окружењу, указала је она.

Зато овом приликом поздрављам и све њих, све основце који нас сада прате путем живог онлајн преноса, преко наше дигиталне платформе "Паметно и безбедно", поручила је Матић.

Она је изразила захвалност партнерима кампање на подршци – Министарству просвете, науке и технолошког развоја, компанији "Мајкрософт", Националној асоцијацији родитеља и наставника, Фондацији "Петља", Народном позоришту у Нишу, као и граду Нишу.

Програм је изведен за ученике, њихове родитеље и наставнике, из пет нишких основних школа: "Цар Константин", "Свети Сава", "Бранко Миљковић", "Радоје Домановић" и "Ћеле кула", а школама су овом приликом уручене магнетне табле за коришћење у настави.

У оквиру програма, који је поред нишке публике директно пратило и више од 400 основних школа путем линка youtube.com, глумци Бранкица Себастијановић, Вучић Перовић и Предраг Васић извели су едукативну интерактивну презентацију за децу, а након тога одржане су две дигиталне радионице, за децу и за родитеље.

"ИТ караван 03" спроводи се за 26 школа, у пет градова у Србији: Београду, Новом Саду, Суботици, Нишу и Новом Пазару.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs