Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Спремне свеобухватне мере за подстицај наталитета

Спремне свеобухватне мере за подстицај наталитета

Београд, 18. март. 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да су мере за подстицање рађања од националног значаја и да подразумевају три ствари – финансијску подршку, пројекат е-Беба којим се уклањају административне препреке за родитеље где је то могуће, и усклађивање рада и родитељства.

Фото: rts.rs

Брнабић је гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије оценила да је јучерашње обраћање председника Србије Александра Вучића о популационој политици и мерама за подстицање рађања било најзначајније до сада.

То је тема од националног значаја. Драго ми је што је на њу председник скренуо пажњу. Влада је усвојила Стратегију за подстицање рађања, а сада радимо на акционом плану, рекла је премијерка.

Она је изразила задовољство и тиме што се апел председника односио и на компаније – на то како да се односе према женама које су на трудничком или породиљском боловању.

Важно је да смо разговарали са Привредном комором Србије и САНУ, да установимо награду за компанију која најбоље усклађује рад и родитељство, како бисмо другима показали примере како се то ради, истакла је председница Владе.

Говорећи о састанку са делегацијом ММФ-а и новом аранжману, Брнабић је рекла да он подразумева углавном савете, а мање контролу.

Добро је да имамо ту врсту контролног механизма, у смислу да даје доста добар правац и инвеститорима, рекла је премијерка, додавши да су на поменутом састанку договорени главни циљеви новог програма - већи привредни раст и већа примања за грађане.

Следећи састанак са ММФ-ом биће од 20. до 22. априла у Вашингтону, а тамо ће делегацију Србије предводити министар финансија Душан Вујовић и гувернерка НБС Јоргованка Табаковић, најавила је председница Владе.

Она је изразила уверење да је реално да дође до раста плата и пензија ове године, јер су показатељи одлични.

Имамо суфицит у буџету, јавни дуг пада, очекујемо и уплату за концесију за Аеродром „Никола Тесла“. Очекујем доста повољну слику БДП-а, станоградњу за безбедносне стурктуре, где имамо доста добар помак.

Надам се да ће се постићи раст који је планиран од 3,5 одсто, ако буде више - тим боље, али циљ је да у будућности буде четири одсто и виши, закључила је Брнабић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs