Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Зауставити изузетно неповољне демографске трендове

Зауставити изузетно неповољне демографске трендове

Београд, 18. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић упозорио је данас на изузетно неповољна демографска кретања у нашој земљи, нагласивши да су неопходне хитне и свеобухватне мере, како би се такви трендови зауставили.

Фото: rts.rs

Ђорђевић је гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије рекао да заједно са министром без портфеља, задуженим за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић ради на томе, да је жеља да се промени демографска слика Србије, али да то не може да се уради у једном дану.

Председник Републике Александар Вучић је стао на чело тима из разлога што је алармантно стање, рекао је министар, упозоривши на то да показатељи говоре да у једом тренутку нас неће бити и да нећемо имати довољно грађана да опстанемо као држава.

Председник Србије је јуче представио и статистику кадаје реч о природном прираштају и говорио о програму којим би тај проблем требало да почне да се решава. Мере ће углавном спроводити ресорно министартсво, али председник је позвао и друштво и целу Владу да се томе посвете.

За прво дете мајке ће добијати 100 хиљада динара једнократно, за друго 10 хиљада динара месечно две године, за треће 12 хиљада динара 10 година и за четврто 18 хиљада месечно 10 година.

Радили смо напорно на томе, имали смо низ састанака, председник је имао низ састанака, буквално желимо да променимо слику и колико сутра кренућемо са тим, рекао је Ђорђевић, напоменувши да је изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, које треба да ступе на снагу 1. јула, предвиђена помоћ за прво дете од 100.000 динара.

Говорећи о борби прoтив сиве економије, министар је нагласио да има изненађујуће велики број телефонских пријава рада на црно, при чему је до јуче до 20 часова било 1.536 телефоинских пријава и 27 мејлова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs