Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Формирање такозване “војске Косова” подрива мир у региону

Формирање такозване “војске Косова” подрива мир у региону

Београд/Копаоник 17. март 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је наша земља одлучно против такозване војске Косова и да ће учинити све што може да до формирања такве паравојске не дође, поручивши да такав чин може да угрози мир и стабилност читавог Балкана.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је на Копаонику, где је обишао припаднике Министарства одбране и Војске Србије који се налазе на обуци у зимским условима, оценио да појава наоружаних група људи који ће себе представљати као војска, а којима командују људи који тврде да ће “стићи до Ниша”, или би командовали људи који су оптужени за најстрашније ратне злочине, не може бити допринос миру и стабилности у региону.

Он је поставио питање која би била сврха такве "војске" на простору на којем се налазе хиљаде најобученијих припадника КФОР из изузетних армија, добро опремљених и којима се добро командује.

Министар је позвао међународну заједницу и Европску унију да заузму подједнако гласан став када је у питању формирање војске на простору јужне српске покрајине, противно Резолуцији 1244, националном и међународном праву.

Нису ни све земље НАТО за формирање војске на КиМ, нису за то ни све земље Европске уније, јер разумеју да формирање некакве илегалне војне организације на том подручју може да угрози мир и стабилност читавог Балкана, истакао је Вулин.

Министар одбране је, такође, додао да је веома захвалан Русији на принципијелном ставу о формирању такозване „војске Косова“, као и уопште односу Русије према КиМ, територијалном интегритету и суверенитету Србије и подршци за све наше спољнополитичке приоритете.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs