Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Србија пример добре праксе у инклузији Рома

Србија пример добре праксе у инклузији Рома

Београд, 14. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са замеником директора Канцеларије за људска и мањинска права Драгољубом Ацковићем о будућим корацима на унапређењу положаја ромске националне мањине.


Ђорђевић је истакао да Министарство брине о припадницима ромске националне мањине и посебну пажњу посвећује инклузији Рома и Ромкиња у Србији, а тиме ће се активно бавити и убудуће.

Србија је, како је указао, већ постигла значајне разултате када су у питању бољи услови живота Рома и њихова социјална укљученост, који могу бити коришћени као пример добре праксе за друге земље.

Влада жели да ниво социјалне укључености Рома подигне на још већи ниво, рекао је министар и изразио уверење да ће у томе и успети.

Он је нагласио да ће ресорно министарство увек пружати подршку припадницима ромске националне мањине у борби за њихова права, посебно када је реч стереотипима и запошљавању образованих и младих припадника Рома и Ромкиња.

Ацковић је исказао захвалност Ђорђевићу на досадашњој изузетно сарадњи, као и на доласку на прославу славе Теткица Бибија, јер је тиме показао поштовање према свим припадницима ромске националне мањине којима је овај дан изузетно важан.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs