Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Успостављање модерног система управљања јавним финансијама

Успостављање модерног система управљања јавним финансијама

Београд, 14. март 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Душан Вујовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици учествовали су данас у Палати Србија на представљању двогодишњег PIFC твининг-пројекта, вредног два милиона евра.

Фото: tanjug.rs

Овај заједнички твининг-пројекат Министарства економије и финансија Републике Француске и Централне јединице за хармонизацију (ЦЈХ) Министарства финансија Републике Србије омогућиће пренос најбољих пракси, искустава и стручног знања између ова два партнера, а у складу са усаглашавањем српских прописа са правним тековинама ЕУ.

PIFC твининг-пројекат, за чије је спровођење задужена агенција за међународну техничку сарадњу из Француске (Expertise France), има за циљ успостављање модерног и ефикасног система управљања јавним финансијама на свим нивоима власти кроз транспарентно коришћење јавних средстава у Србији.

У складу са међународним стандардима и најбољим ЕУ праксама, пројекат ће пружити нарочиту подршку модернизацији система управљања јавним финансијама, а фокус ће бити стављен на интерну финансијску контролу у јавном сектору.

Партнерство Србије и Француске омогућиће даљи развој интерне финансијске контроле у јавном сектору у свим јавним установама Србије, што ће допринети ефикасној реформи јавне управе и јавних финансија, у складу са националном Стратегијом за интерну финансијску контролу за период од 2017. до 2020. године, захтевима ЕУ (Поглавље 32) и међународним стандардима (INTOSAI, COSO 2013, MOPP Института интерних ревизора).

У оквиру PIFC пројекта биће обухваћен широк спектар корисника, међу којима су министарства, државне институције, јединице локалне самоуправе и други корисници јавних средстава.

Визију овог пројекта и његов будући развој представили су и шеф економског одељења Амбасаде Француске у Србији Жан Пјер Гасто, генерални секретар Одбора за хармонизацију и интерну ревизију Француске Стефан Рудил и помоћник министра финансија и руководилац Сектора за интерну контролу и интерну ревизију Лариса Здравковић, наводи се у саопштењу Министарства финансија.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs