Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Мађарска национална заједница поштована у Србији

Мађарска национална заједница поштована у Србији

Београд, 14. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са председником Скупштине АП Војводине и председником Савеза војвођанских Мађара Иштваном Пастором.

Иштван Пастор и Зоран Ђорђевић

Ђорђевић је том приликом истакао да је однос Србије према припадницима мађарске националне мањине на високом нивоу и да Влада Републике Србије активно ради на његовом даљем унапређењу.

Министар је нагласио да је Влада Србије посвећена добросуседској политици према свим земљама у окружењу и да њен константни рад на побољшању положаја мањинских заједница на територији Србије представља пример на који могу да се угледају све државе.

Влада жели да се сви грађани Србије, без обзира на националну припадност, осећају сигурно и безбедно. Сарадња Мађарске и Србије је позитивна и обе државе активно раде како у интересу мађарске заједнице која живи у Србији, тако и у интересу српске заједнице у Мађарској, рекао је он.

Пастор је изразио захвалност Ђорђевићу на пријему, поручивши да су припадници мађарске заједнице, захваљујући политици коју води Влада Србије, поштована заједница и њени чланови се могу осећати потпуно безбедно у овој држави, а то се може одржати само константним заједничким радом, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs