Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > САД сматрају Србију окосницом стабилности на Балкану

САД сматрају Србију окосницом стабилности на Балкану

Београд, 13. март 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је вечерас са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом о темама које се тичу регионалне стабилности, европског пута Србије, као и наставка Бриселског дијалога.

Фото: Министарство спољних послова

Мичел је том приликом истакао да САД сматрају Србију једном од најзначајнијих земаља региона и окосницом стабилности на Балкану.
Он је указао на то да САД континуирано подржавају европски пут Србије и остваривање напретка у оквиру Бриселског дијалога.

Дачић је нагласио да Србија цени подршку САД, и изразио интерес да се позитивна динамика билатералних односа развија и у будућности, нарочито када се обележава 100 година од када је, у знак савезништва са Србијом, подигнута српска застава на Белој кући.

У циљу оживљавања традиционално савезничких веза и пријатељских односа, као и даљег интензивирања сарадње и међусобног разумевања, Дачић је Мичелу уручио изјаву америчког председника Вудроу Вилсона о Косову поводом Видовдана, под насловом "Славимо Косово као Дан части" из "Њујорк тајмса" од 19. јуна 1918. године.

Помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију борави у Београду у оквиру своје прве посете региону од кад је преузео ову функцију, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs