Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Бољи услови за живот особа са сметњама у развоју

Бољи услови за живот особа са сметњама у развоју

Смедеревска Паланка, 13. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић посетио је Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ у Смедеревској Паланци којем је ресорно министарство донирало специјализовано комби возило

Ђорђевић је истакао да Министарство активно помаже свим установама социјалне заштите, како дневним боравцима тако и установама за смештај особа са сметњама у развоју.

Ово возило, опремљено за превоз корисника са посебним потребама, само је почетак и надам се да ћемо и другим установама помоћи на сличан начин, како би свим корисницима омогућили боље улове за свакодневни живот, а запосленима олакшали рад са њима, рекао је министар.

Он је најавио да ће у сарадњи са локалном самопуравом установи "Пуж" бити обезбеђени и нови рачунари, подсетивши на то да је Дневни боравак ове установе лиценциран, и да је доказао да на најбољи начин брине о својим корисницима.

Родитељи су сада сигурни да су њихова деца у правим рукама. Добијањем лиценце утврђено је да постоји довољан број стручних лица који брину о њима, подвукао је Ђорђевић.

Најбитније је да родитењи буду спокојни када своју децу, због пословних или других обавеза оставе у боравку, рекао је он и навео да поред тога што су сигурни родитељи и држава има више поверења у рад установа као што је "Пуж".

Министар је разговарао и са руководством привременог органа општине о решавању нагомиланих проблема у области рада и социјалне заштите али и о оним који су изазвани великим минусом у буџету који је затечен у општинској каси, а све у циљу побољшања квалитета живота грађана Смедеревске Паланке.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs