Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Објављени коментари на Радни текст измена Устава у области правосуђа

Објављени коментари на Радни текст измена Устава у области правосуђа

Београд, 13. март 2018. године – Министарство правде Владе Републике Србије објавило је на својој интернет презентацији све коментаре који су током другог круга јавне расправе достављени на Радни текст измена Устава Србије у области правосуђа.

У саопштењу се наводи да је на адресу Министарства правде пристигло укупно 34 коментара, који су доставиле организације цивилног друштва, струковна удружења, државни органи, професори, адвокати, као и грађани.

Други круг јавне расправе почео је 22. јануара, када је Министарство правде на својој интернет презентацији објавило Радни текст измена Устава Србије у области правосуђа, и трајао је до 8. марта.

Током другог круга јавне расправе одржана су четири округла стола, и то у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, на којима су заинтересовани могли да изнесу своје ставове, критике и сугестије.

У исто време, Министарству правде су достављана мишљења, коментари и сугестије и писаним путем.

Указујемо на то да ће након усаглашавања Радног текста уставних амандмана бити сачињен нацрт који ће бити прослеђен Венецијанској комисији, без чијег се позитивног мишљења неће ићи у даљу процедуру усвајања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs