Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Дачић у посети Краљевини Мароко

Дачић у посети Краљевини Мароко

Београд, 13. март 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравиће у дводневној званичној посети Краљевини Мароко у среду и четвртак, 14. и 15. марта, током које ће се састати са највишим званичницима те земље.

Дачић ће се у Рабату састати са председником Владе Краљевине Мароко Саадедином Ел Отманијем, министром спољних послова Насером Буритом, председником Већа саветника Парламента Краљевине Мароко Хакимом Беншемасом и председником Већа представника Парламента Хабибом ел Малкијем.

Током поменутих сусрета, Дачић и марокански званичници разговараће о билатералним односима, могућностима унапређења сарадње, нарочито у сфери економије, као и о актуелним међународним и регионалним питањима.

Он ће одржати и предавање полазницима Мароканске академије за дипломатске студије о спољнополитичким приоритетима Републике Србије.

Такође, током званичне посете биће потписан Меморандум о сарадњи Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије и Мароканске академије за дипломатске студије Министарства спољних послова Краљевине Мароко, као и Програм сарадње у области културе, образовања, медија, омладине и спорта између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко за период од 2018. до 2020. године.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs