Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Рок за пријаву пројеката на локалу до 15. марта

Рок за пријаву пројеката на локалу до 15. марта

Београд, 13. март 2018. године – Министарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије саопштило је данас да је преостало још два дана до истека рока за подношење пројеката за финансирање из Буџетског фонда за локалну самоуправу.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изразио је тим поводом задовољство великим одзивом локалних самоуправа, и још једном упутио позив општинама да поднесу пројекте уколико то нису учиниле.

Он је подсетио на то да за средства подршке, у укупном износу од 320 милиона динара, општине могу конкурисати пројектима који унапређују квалитет живота грађана и доприносе локалном економском развоју, запошљавању, бржем увођењу е-управе и савремених информационих технологија ради унапређења и модернизације рада локалних управа и бољег пружања услуга грађанима.

Такође, како је рекао, оне могу конкурисати и за оне пројекте који обезбеђују адекватне прилазе јавним службама и установама лицима са посебним потребама, као и за пружање помоћи локалним самоуправама у организацији културних спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за грађане на њеној територији.

Локалној самоуправи могу се одобрити средства по једном захтеву у току календарске године, а износ одобрених средстава не може бити већи од 10 одсто укупно опредељених средстава за сваку од три групе пројеката (компоненте).

Рок за пријаву пројекта је до 15. марта, након чега ће Комисија за спровођење поступка и утврђивање предлога за расподелу средстава прегледати и размотрити пријаве пројеката у складу са утврђеним критеријумима и предложити доношење одлуке о расподели средстава по овом јавном позиву.

Јавни позив је објављен у Службеном гласнику 14/2018, а све неопходне информације за учешће, јавни позив и потребни обрасци могу се преузети са сајта ресорног министарства.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs