Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Канадске компаније добродошле у Србију

Канадске компаније добродошле у Србију

Београд, 13. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новоименованом амбасадорком Канаде у Србији Кетлин Чаба о позитивној динамици у билатералним односима, оствареној кроз обнову политичког дијалога последњих година, као и кроз добру привредну сарадњу.


Брнабић је истакла да је веома задовољна присуством великог броја канадских компанија у Србији, што говори о добром привредном амбијенту, али и намери Владе Србије да се даљим реформским корацима омогуће још оптималнији услови пословања.

Канадске компаније су до сада највише инвестирале у области рударства и енергетике, али се, према речима амбасадорке Кетлин Чаба, њихов инвестициони фокус усмерава и ка областима пољопривреде, ИТ технологија, научно-технолошких иновација, дигитализације, културе и филма.

Канада види Србију као стуб стабилности на Западном Балкану и препознаје напоре које Србија предузима у решавању наслеђених проблема и остварењу регионалног помирења.

Чаба је навела и да је Канада председавајућа Г-7 од јануара ове године, а да ће приоритети председавања те земље бити инвестиције и глобални раст, рад и запошљавање, родна равноправност, климатске промене и поштовање грађанских права.

На састанку је најављено скоро потписивање Споразума о авио-саобраћају, копродукцијска сарадња у области филмске индустрије, а премијерка Брнабић је упутила позив амбасадорки да дође на отварање прве дигиталне фарме у Србији, у месту Криваја, које се очекује крајем месеца.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs