Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка програму „Школе за 21. век на Западном Балкану“

Подршка програму „Школе за 21. век на Западном Балкану“

Београд, 13. март 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић изјавила је данас да ресорно министарство подржава регионални програм Британског савета "Школе за 21. век на Западном Балкану" и сарадњу ове институције са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.


Матић је истакла да Министарство сматра да је ова иницијатива у потпуности у складу са националном политиком образовања и приоритетима Владе Србије, који су управо дигитализација и образовање.

Она је подсетила на то да министарство надлежно за информационо друштво и телекомуникације спроводи низ пројеката за подизање дигиталних вештина наставника и ученика, као и капитални пројекат за унапређење информационо-комуникационе инфраструктуре у школама у Србији, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Матић је, заједно са координатором за Самит Западног Балкана Ендрјуом Пејџом, присуствовала огледном часу наставе на микробит уређајима у оквиру пројекта "Школе за 21. век", у Основној школи "Бранислав Нушић" у Београду.

Пројекат "Школе за 21. век" усмерен је на разреде ученика узраста од 10 до 14 година и обухвата обуку и подршку школским лидерима, обуку и подршку за наставнике, као и доступност ресурса за развој дигиталних вештина ученика и умрежавање школа, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs