Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Дигиталне обуке за пензионере

Дигиталне обуке за пензионере

Београд, 13. март 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић оценила је данас да дигитализација доприноси општем бољитку нашег друштва и да је због тога неопходно веће укључивање свих генерација у савремене дигиталне токове.


Матић је, приликом представљања пројекта „Сигурна старост“, који, уз подршку министарства надлежног за информационо друштво и телекомуникације, спроводи Фондација „Тијана Јурић“, истакла да је, поред програма које то министарство у протекле три године реализује са циљем развоја дигиталне писмености код деце и младих, уочена потреба и за стицањем и развојем дигиталних вештина старијих суграђана.

Као и сви остали корисници интернета, пензионери нису довољно информисани о новим трендовима у виртуелном простору, као ни о ризицима, односно могућим злоупотребама. Због тога су програми едукације неопходни и њима, будући да предности употребе нових технологија могу да искористе само под условом да су заштићени и дигитално писмени, закључила је она.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је програме обука за пензионере у циљу подизања нивоа дигиталне писмености и дигиталних компетенција, у оквиру Јавног конкурса за програме развоја информационог друштва, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs