Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Линија за пријаву рада на црно већ дала прве резултате

Линија за пријаву рада на црно већ дала прве резултате

Београд, 13. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са инспекторима из целе Србије о досадашњим резултатима, као и о начинима за унапређење њиховог даљег рада.


Ђорђевић је на састанку, којем је присуствовао и вршилац дужности директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић, изразио захвалност свим инспекторима на свему што су до сада учинили, истакавши да сви заједно раде одличан посао који има велику корист за државу, али и за грађане.

Пројекат „Реци НЕ раду на црно“ веома је битан за државу и њене грађане, али показује и велику одговорност према Краљевини Норвешкој, која је помогла у самој реализацији овог пројекта. Уколико добро урадимо овај пројекат сигуран сам да ће нам се отворити и многе друге опције за сарадњу, рекао је министар.

Он је истакао да ће се сарадња са скандинавским земљама наставити на разним пројектима, јер Србија има подршку тих земаља у жељи да покуша да их копира у оним сферама где су оне најбоље.


Ваш рад је показатељ како се држава бори против сиве економије. Он мора бити видљив, а држава поносна на ваше резултате, навео је Ђорђевић.

Ђуровић је истакао да је број 0800 300 307 за пријаву рада на црно, који је активиран пре само три дана, већ дао добре резултате.

Он је рекао да је за само два дана примљено више од 580 позива, што значи да је медијска кампања која прати ову акцију показала прве резултате, додавши да од 110 обрађених позива, за 47 има основа да инспекција рада изађе на терен и утврди право стање.

У само две београдске општине у једном дану, током 375 надзора, инспектори рада затекли су 137 радника која су радили на црно. Грађани постају свесни шта добијају борећи се против рада на црно, што и јесте циљ Министарства, рекао је Ђуровић, напоменувши да ће Инспекторат за рад наставити активан рад на сузбијању сиве економије редовним и ванредним контролама, 24 сата дневно.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs