Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Успостављена директна авио-линија са Ираном

Успостављена директна авио-линија са Ираном

Београд, 13. март 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић оценио је данас да је поновно успостављање авио-линије са Ираном, након готово три деценије, најбољи показатељ да се Србија спрема за долазак туриста из те земље.

Фото: Танјуг

Љајић је, на конференцији за новинаре, након доласка првог авиона из Техерана на београдски аеродром, истакао да су туристи из те земље само у јануару ове године остварили 2.305 ноћења у Србији, изразивши уверење да ће се број путника на релацији између Београда и Техерана повећавати из месеца у месец.

Верујемо да ће безвизни режим и директна авио-линија омогућити лакшу комуникацију пословних људи Србије и Ирана, а желимо да Београд буде централно место за иранске пословне људе и инвестиције, додао је он.

Потпредседник Владе је изнео очекивање да ће економска, привредна и трговинска сарадња између две земље бити на далеко већем нивоу, посебно када се говори о обиму робне размене и иранским инвестицијама у Србији.

У прошлој години смо, како је указао, спроводили читав низ активности у вези са промоцијом туристичких потенцијала Србије у Ирану, а заједно са Словенијом наступали смо у априлу прошле године у Техерану, представљајући заједничку туристичку понуду Словеније и Србије.

Хосеин Мола Абдолахи
Фото: Танјуг

Иран је за нас једно од осам приоритетних тржишта, када говоримо о промотивним активностима током 2018. године, рекао је Љајић.

Према његовим речима, Србија се труди да ризик од злоупотреба безвизног режима са Ираном смањи на најмању могућу меру, и не сме се дозволити да се тај режим на било који начин доведе у питање, јер он доноси огромну корист за земљу у туристичком, економском и политичком смислу.

Према речима амбасадора Ирана Хосеина Мола Абдолахија, увођење директне авио-линије је друго важно достигнуће у сарадњи двеју земаља, након успостављања безвизног режима, а све у циљу лакше међусобне комуникације, као и развоја сарадње у областима туризма, трговине, културе, науке и образовања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs