Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > У ВС ове године примљено 277 професионалних војника

У ВС ове године примљено 277 професионалних војника

Београд, 12. март 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин саопштио је да је од 1. јануара до данас у Војску Србије примљено нових 277 професионалних војника, а очекује се да ће до краја године у борбени састав наше војске ући и 112 подофицира.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је, заједно за начелником Генералштаба генералом Љубишом Диковићем и командантом Команде за обуку генерал-потпуковником Ђокицом Петровићем, на полигону "Пескови" присуствовао обуци коју су извели полазници Центра за обуку и усавршавање подофицира у оквиру Основног курса за подофицире.

Он је истакао да ће се и у наредном периоду наставити са побољшањем квалитета обуке, али не само активних припадника, већ и резервног састава.

Командант Центра за обуку и усавршавање подофицира мајор Саша Пуач објаснио је да је данас приказано тактичко увежбавање по теми "Вод у нападу, одељење у одбрани".

Основни курс за подофицире траје од 15 до 17 недеља и чине га обука, стручно-специјалистичка обука и стажирање у јединицама Војске Србије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs