Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подигнут квалитет извештавања о спровођењу Акционог плана за мањине

Подигнут квалитет извештавања о спровођењу Акционог плана за мањине

Београд, 12. март 2018. године – Директор Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић оценила је данас да се спровођење активности из Акционог плана за остваривање права националних мањина редовно прати и да је подигнут квалитет извештавања о томе.


Пауновић је, отварајући састанак поводом представљања Шестог извештаја о спровођењу тог акционог плана који се односи на IV квартал 2017. године, навела да од 76 носилаца активности, њих 11 није доставило своје прилоге за овај циклус извештавања, од чега су осам национални савети националних мањина.

Она је додала да је 66 одсто доспелих активности за овај извештајни период реализовано или се успешно реализује.

Након обука одржаних у претходном периоду, а које су имале за циљ да подигну квалитет извештавања, Пауновић је рекла да је прилоге за Шести извештај о спровођењу АП за мањине доставило 40 јединица локалних самоуправа и 20 савета за међунационалне односе.

Такође, она је подсетила на то да је Канцеларија наставила са унапређивањем система извештавања о спровођењу Акционог плана, и да Шести извештај садржи и податке о спровођењу активности на локалном нивоу.

У току је прикупљање прилога за седми циклус извештавања и у наредном периоду Канцеларија ће се усредсредити на даље унапређење система праћења Акционог плана, нагласила је она и истакла да ће се наставити са подршком свим особама које учествују у процесу извештавања ради унапређења њиховог рада и међусобне сарадње.

Састанку су присуствовали представници државних органа и институција, међународних организација и националних савета националних мањина, наводи се у саопштењу Канцеларије за људска и мањинска права.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs