Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > У Панчеву пронађено више од 100 тона опасног отпада

У Панчеву пронађено више од 100 тона опасног отпада

Панчево, 12. март 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван обишао је данас локацију у Панчеву где је пронађено неправилно ускладиштено око 100 тона опасног отпада, изразивши бојазан да то није једина локација са опасним отпадом у том граду.


Триван је у изјави за новинаре навео да верује да постоје бар још две локације са опасним отпадом, за које се претпоставља да су криви људи из фирме Еко 21.

Он је додао да под чудним околностима власник тог предузећа није у земљи, али да ће се ресорно министарство, као што то ради протеклих недеља, веома активно бавити свим фирмама које су регистроване за бављење опасним отпадом.

Инспекција Министарства се већ бави овим случајем, нагласио је министар, изневши податак да је на списку регистрованих предузећа која се могу бавити опасним отпадом у Србији око 113 предузећа.

Свим предузећима која се баве управљањем опасним отпадом још једном ће бити проверени сви услови који су им задати да би могли да обављају тај посао, истакао је Триван, најавивши да ће дозволе за рад бити одузимане свима онима који нису испунили услове.


Он је изразио сумњу да по Србији има пуно расутог отпада и да се због тога и бави тим питањем које до сада није отварано.

Овде се, како је оценио, ради о стварима које се понављају годинама и томе мора да дође крај, јер нећемо успети сами себе да спасимо те пошасти која ће нам донети онолико болести и свега што нико не жели.

На локацији у Панчеву близу пруге откривена су бурад, канистери са измешаним емулзијама, коришћено уље, мазут, а на неким местима је бацана пиљевина да скупи масне трагове, што је сада такође опасан отпад.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs