Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Користити дигиталне технологије на безбедан начин

Користити дигиталне технологије на безбедан начин

Нови Сад, 12. март 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић поручила је данас деци у Новом Саду да су дигиталне вештине услов за њихове успешне каријере, али да дигиталне технологије морају да користе на безбедан начин.


Матић је, приликом извођења програма ИТ караван 03 у Новом Саду, изразила задовољство тиме што је ИТ караван поново у том граду, будући да је он расадник ИТ талената, упозоривши децу на то да их, иако су њихове дигиталне способности на завидном нивоу, недовољно животног искуства чини незаштићеним на интернету.

Због тога и спроводимо ИТ караван, већ трећу годину заредом, да бисмо вам показали како да будете безбедни на интернету, али и како да користите дигиталне алате у учењу и истраживању, истакла је она.

Ове године програм је представљен у Амфитеатру Спенса ученицима, њиховим, наставницима и родитељима из пет новосадских основних школа: „Петефи Шандор“, „Вук Караџић“, „Алекса Шантић“, „Жарко Зрењанин“ и „Коста Трифковић“.

Овом приликом представницима школа уручене су магнетне табле за коришћење у настави.

За све учеснике изведена је едукативна представа о безбедности на интернету, а након тога одржана је радионица из програмирања за децу, као и радионица за родитеље о заштити деце на интернету.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација у 2018. години, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, компанијом Мајкрософт, Националном асоцијацијом родитеља и наставника Србије и Фондацијом Петља спроводи кампању ИТ караван за укупно 26 основних школа у Србији.

ИТ караван 03 кренуо је из Београда, 27. фебруара, на дан када је пре годину дана почео са радом Национални контакт центар за безбедност деце на интернету.

Програм је изведен и у Суботици, а након Новог Сада, планиран је у Нишу и Новом Пазару.

У оквиру кампање реализују се и отворене промоције за грађане, као и додатне радионице за родитеље у још шест места: Сечњу, Зрењанину, Лесковцу, Чачку, Краљеву и Ужицу, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs