Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Извучени добитници наградне игре "Узми рачун и победи 2018"

Извучени добитници наградне игре "Узми рачун и победи 2018"

Београд, 10. март 2018. године – У другом извлачењу овогодишње наградне игре "Узми рачун и победи 2018" извучени су добитници 33 награде, међу којима су стан у насељу Браће Јерковић у Београду, 12 аутомобила "фијат 500 Л" и 20 робних ваучера.

Фото: Танјуг

Главну награду, стан у београдском насељу Браће Јерковић, добио је Урош Протић из Ариља, а његов коверат са 10 фискалних рачуна извукао је бивши голман фудбалске репрезентације Србије и "Партизана" Ивица Краљ.

Дванаест аутомобила "фијат 500 Л" добили су Стана Профировић, Милица Пауновић, Маргит Мататић, Весна Цветковски, Небојша Мирковић, Невенка Лазић, Јован Пејичић, Роксанда Арманкаревић, Ружица Велемиров, Дарко Цветановић, Беба Ђорђевић и Жива Богарошки.

Добитници 10 ваучера "Техноманије" у вредности од по 60.000 динара добили су Зоран Милић, Радмила Ђурђевић, Гојко Спасојевић, Љиљана Веселинов, Звонимир Волер, Жељко В. Ковачевић, Стефан Ђокић, Стеван Рашић, Милан Јаковљевић и Маријана Стевановић.

Десет ваучера "Гомекса" у износу од по 60.000 динара добили су Борка Ђекић, Драгица Маћешић, Властимир Живић, Марко Стевић, Татјана Живковић, Сузана Васић, Анђел Михајловић, Радојка Пробуловић, Ранко Кипић и Мирослав Кандић.

Гост вечерашњег извлачења наградне игре "Узми рачун и победи 2018" био је министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић, који је истакао значај инспекција које контролишу привредне субјекте, наводећи да их на државном нивоу има 41.

Он је указао на то да су након доношења Закона о инспекцијском надзору 2015. године инспекције у великој мери реформисане.

Такође, како је нагласио, важно је истаћи да је 2011. године неповерење привреде према инспекцијама износило 50 одсто, док се то сада радикално променило и само је 11 одсто оних који осећају нелагоду када сарађују са инспекцијама.

Према његовим речима, значај инспекције је и у сузбијању сиве економије, која би требало да донесе више новца у буџету, али и да стане на пут онима који избегавају плаћање пореза.

Министар је, говорећи о проблемима инспекција, истакао да највећи проблем представља старосно доба које у просеку износи 54 године, али и то да у Србији један инспектор иде на 1.200 становника, док у Европи један инспектор иде на 780.

Добра вест јесте да је ове године отпочео пилот пројекат платформе е-инспектор која ће идуће године обухватити све инспекције које постоје у Србији и на тај начин ћемо у великој мери допринети да инспекције ефикасније и транспарентније раде, а на добробит привреде и свих грађана, закључио је Ружић.

У директном телевизијском преносу награде су, осим бившег голмана Ивице Краља, извлачили певачица и глумица Снежана Савић, глумци Александар Срећковић Кубура, Александар Радојичић и Лена Богдановић, као и џез певачица Лена Ковачевић.

Имена добитника биће званично објављена у дневном листу "Политика" у року од три дана од дана извлачења, као и на интернет страницама Владе Србије, наградне игре "Узми рачун и победи" и Радио-телевизије Србије.

У другом извлачењу учествовали су фискални рачуни и слипови који су пристигли до петка, 9. марта, као и коверте послате за прво извлачење, а грађани су послали 3.740.917 коверти.

Следеће извлачење награда биће одржано 17. марта.
Наградна игра "Узми рачун и победи" организује се у оквиру акције Владе Србије "Година борбе против сиве економије".


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs