Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Улагање у војно школство је инвестиција за будућност

Улагање у војно школство је инвестиција за будућност

Београд, 10. март 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас, приликом обиласка радова у Интернату Војне гимназије у Београду, да је улагање у Војску Србије улагање у стандард сваког грађанина наше земље.

Фото: Танјуг

Вулин је истакао да сви радови на овој установи теку по плану, уз задовољство што ће наши питомци веома брзо моћи да обављају наставу и да живе у најбољим могућим условима.

Војно школство ће се даље развијати и наша идеја је да уложимо и више новца и пажње у војно школство, поручио је он и додао да ће ове године бити уписано више ђака и самим тим повећан број одељења и одговарајућих усмерења, чиме ће бити задовољене потребе Војске Србије.

Према његовим речима, ове године је за Војну академију опредељено приближно 300 милиона динара, док је за Војну гимназију само за ову прву фазу радова издвојено више од 30 милиона динара.

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна изразио је задовољство напретком грађевинских и инфраструктурних радова у Интернату Војне гимназије.

Заједно с радовима који се спроводе и у Војној академији, врло брзо ћемо имати одличне услове и за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе, за кадете Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије, објаснио је Вуруна.

Данашњем обиласку присуствовали су и државни секретар Министарства одбране Бојан Јоцић, начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан, начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић и начелник Управе за инфраструктуру Министарства одбране потпуковник Слободан Старчевицх.

Радови који се изводе на приземном нивоу обухватају прилазни плато, уређење и замену столарије, подних површина, санитарног чвора, молерско-фарбарске радове, инсталације водовода и канализације, машинске радове и електро-енергетске радове.

Такође, реконструкција обухвата и реновирање ученичких соба, заједничких просторија, тоалета, читаонице и библиотеке.

Крајем 2017. године, Министарство одбране започело је инфраструктурне радове у Војној академији који обухватају реновирање платоа за постројавање, Спортског центра, пиштољске стрељане и унутрашњост смештајних капацитета како би се побољшали услови живота и рада кадета и старешина у тој високообразовној установи.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs