Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Држава чини све за унапређење положаја жена

Држава чини све за унапређење положаја жена

Београд, 8. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић отворио је данас националну конференцију "Жене из руралних крајева – равноправне грађанке Србије", поручивши том приликом да положај жена у Србији треба да се побољша.

Маја Гојковић и Зоран Ђорђевић
Фото: Фонет
Ђорђевић је оценио да има места за напредак и да држава чини све како би жене у Србији биле цењене и поштоване, истичући да ће наш однос према њима бити показатељ другима како и на који начин треба да се опходи према женама.

Он је навео да је један од начина за побољшање положаја жена доношење новог закона о родној равноправности, који би требало да се ускоро нађе у скупштинској процедури.

На конференцији су говорили и председник Народне скупштине Маја Гојковић и министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

Присутнима су се обратили и заменик шефа УН агенције за жене за Европу и Централну Азију Сабина Фрејзер, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Драгана Калиновић и помоћник министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић.

Поред представника државе и међународних организација, на скупу су учествовале и представнице жена из руралних крајева, које су имале прилику да изнесу са каквим се проблемима сусрећу, а Министарство је представило резултате у односу на препоруке невладиних и међународних организација.

Учествовањем представника надлежних институција обезбеђен је дијалог и могућност да се добију одговори о тренутном стању легислативе која таргетира жене на селу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs