Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић честитала Међународни дан жена

Брнабић честитала Међународни дан жена

Београд, 8. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је данас свим грађанкама Србије 8. март – Међународни дан жена, поручивши да савремени живот пред нас ставља нове изазове који нас подсећају на то да цело друштво мора да се бори за еманципацију жена.

„Данашњи празник је симбол борбе за права и једнакост жена у целом свету. Овај дан је повод да се подсетимо на борбу за женска права, за освајање политичких, економских и културних права жена.

Чак и у неким развијеним европским земљама, жене су стекле право гласа пре само неколико деценија. Борба за једнако право на образовање жена, чији је један од симбола у модерном свету добитница Нобелове награде за мир Малала Јусуфи и борба за једнак економски и социјални положај жена, теме су које показују колико је и данас овај процес важан.

Освајање слободе и једнакости тражи храброст и истрајност свих нас. Савремени живот пред нас ставља нове изазове који нас подсећају на то да цело друштво мора да се бори за еманципацију жена.

Кључну улогу одувек су имали образовање и побољшање њиховог економског и социјалног статуса. Само на тај начин, заједничким снагама стварамо друштво у којем не постоји родна дискриминација и које пружа једнаке шансе за све грађанке и грађане Србије“, наводи се у честитки.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs