Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Добри односи Србије и Швајцарске основа за даљи развој сарадње

Добри односи Србије и Швајцарске основа за даљи развој сарадње

Београд, 8. март 2018. године – Министарство спољних послова Владе Републике Србије саопштило је да су данас у Београду одржане редовне политичке консултације између Србије и Швајцарске Конфедерације на нивоу државних секретара.


Државни секретар Министарства спољних послова Владе Србије Немања Стевановић разговарао је са замеником државног секретара Федералног министарства иностраних послова Швајцарске Кристином Марти Ланг о темама од заједничког интереса.

Размењена су мишљења о билатералним политичким односима, економској сарадњи, бриселском дијалогу, регионалним односима и мултилатералној сарадњи, као и о новој швајцарској Стратегији о економској и развојној сарадњи са Србијом за период од 2018. до 2021. године, која је званично уручена председнику Владе Србије Ани Брнабић.

Новом стратегијом су предвиђене донације у износу већем од 90 милиона евра, које ће бити усмерене на економски развој, енергетску ефикасност и државну управу (администрација, друштвена инклузија), као и на дуално образовање, за које је планирано алоцирање значајних финансијских средстава.

У функцији интензивирања политичког дијалога и јачања свеукупних односа Србије и Швајцарске, договорено је да се наредне политичке консултације одрже следеће године у Швајцарској, наводе се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs