Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Унапређење пријатељских односа и економске сарадње са УАЕ

Унапређење пријатељских односа и економске сарадње са УАЕ

Београд, 7. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас новопостављеног амбасадора Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у Србији Мубарака Ал-Дахерија, и том приликом позитивно оценила свеукупну билатералну сарадњу двеју држава.

Фото: Танјуг

Брнабић је, пожелевши добродошлицу новом амбасадору, изразила уверење да ће заједнички радити на унапређењу пријатељских односа и економској сарадњи у обостраном интересу, истичући да Србија и Уједињени Арапски Емирати већ спроводе више успешних заједничких пројеката.

Амбасадор УАЕ је препознао нове могућности за сарадњу у областима енергетике, грађевинарства и туризма, уз очекивање да ће се повећати број инвеститора из Уједињених Арапских Емирата који желе да послују у Србији.

Саговорници су оценили да је увођење директне авио-линије умногоме допринело приближавању двеју земаља, народа и култура и отворило нове могућности сарадње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs