Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Даљи рад на заједничким пројектима Србије и Турске

Даљи рад на заједничким пројектима Србије и Турске

Београд, 7. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић састао се данас с амбасадором Републике Турске у Србији Танжу Билгичем, којем је том приликом пренео захвалност на великодушној подршци Турске ресорном министарству.


Ђорђевић је указао на то да су укупни билатерални односи двеју земаља на изузетно високом нивоу, за шта су у највећој мери заслужни учестали сусрети председника Србије и Турске Александра Вучића и Реџепа Ердогана, као и велики број споразума потписаних у претходном периоду.

Он се посебно осврнуо на пројекат Министарства и Турске агенције за развој и координацију (ТИКА), којим ће се реконструисати објекат „Матерински дом“, који се налази у склопу Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду.

То је још један од корака ка унапређењу сарадње Србије и Турске, која ће се наставити и у наредном периоду, рекао је министар и додао да је на састанку усаглашена потреба за повећањем броја турских инвеститора у Србији и да ће се, у вези с тим, у наредном периоду одржати састанак на највишем нивоу.

Билгич је изразио задовољство због повећаног броја инвеститора који одлучно долазе и самостално улажу у Србију, и истакао значај неговања добрих билатералних односа двеју земаља.

Такође, амбасадор је пренео захвалност Ђорђевићу на спремности да са турским инвеститорима разговара о даљем инвестирању у Србију, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs