Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Помоћ ЕТФ-а у хармонизацији радног законодавства са европским

Помоћ ЕТФ-а у хармонизацији радног законодавства са европским

Београд, 7. март 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и стратешки менаџер за пројекте Европске тренинг фондације (ЕТФ) Сириа Таурели постигли су данас договор о даљој сарадњи у домену професионалних обука и тренинга израда стратешког оквира за хармонизацију радног законодавства Србије у процесу прикључивања ЕУ.


У том смислу, наглашено је да ће стручњаци из наше земље и из ЕТФ-а током ове године заједнички радити на пројектима који имају за циљ унапређење радних вештина и образовања грађана Србије.

Ђорђевић је исказао захвалност ЕТФ-у, која је специјализована агенција ЕУ која се бави организовањем професионалних обука и тренинга, на досадашњој сарадњи и изнео уверење да ће се са добром праксом наставити и у будућем периоду.

Министарство има добру сарадњу са Унијом послодаваца која се сада бави не само социјалним, већ и економским питањима, оценио је он и додао да је Влада отворена за сва њихова питања и иницијативе како би растеретили послодавце у Србији.

Радимо на томе да и сарадњу са СЕС-ом подигнемо на виши ниво. Само заједничким радом можемо доћи до најквалитетнијих решења, а исто то важи и када је реч о синдикатима, подвукао је министар.

Министарство спроводи пројекат „Реци не раду на црно“ за који је добило и подршку и Уније послодаваца и синдиката. На тај начин Министарство штити послодавце од нелојалне конкуренције, а радницима омогућава да остваре сва законска права које је послодавац у обавези да испуни.

Састанку су присуствовали директор Уније послодаваца Србије Милош Ненезић и в. д. помоћника министра за рад и запошљавање Бојана Станић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs