Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србији потребна економија заснована на иновацијама

Србији потребна економија заснована на иновацијама

Копаоник, 7. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас на затварању Копаоник бизнис форума да Србији више није довољна само економија која се ослања на инвестиције, већ јој је потребна економија заснована на иновацијама, најавивши бржи економски раст земље.


Брнабић је поручила да ће Влада наставити започете реформе и да ће убрзати економски раст, оценивши да ниједан догађај није као Копаоник бизнис форум погодио суштину шта долази после фискалне консолидације.

Влада има одговоран задатак да настави реформе и убрза економски раст. Остварени су изузетни резултати захваљујући мерама фискалне консолидације, које је започела претходна влада, навела је она.

Према њеним речима, претходна година је завршена са суфицитом, смањен је јавни дуг, успешно завршен трогодишњи аранжман са ММФ-ом, курс је стабилан, а инфлација у планираном оквиру, при чему постоји тренд смањења незапослености.


Председница Владе је рекла да је прошле године Србија имала 2,6 милијарди евра директних страних инвестиција и да је по томе водећа земља у региону Западног Балкана.

Она је подсетила на то да је Светска банка прогласила Србију за лидера по спровођењу реформи у Југоисточној Европи, као и да је "Фајненшел тајмс" прогласио нашу земљу за лидера по индексу перформанси директних гринфилд инвестиција, а кредитне агенције су побољшале рејтинг Србије у децембру 2017.

Сви ти резултати су омогућили и повећање плата и пензија, указала је Брнабић и додала да је то основа на којој Влада започиње ову годину.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs