Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Потенцијали економске сарадње са Грузијом недовољно искоришћени

Потенцијали економске сарадње са Грузијом недовољно искоришћени

Београд, 6. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је у данашњем разговору са потпредседником Владе и министром спољних послова Грузије Михеилом Џанелидзеом да су Србија и Грузија пријатељске државе и да два народа имају сличну културу, традицију и историјско искуство, што је добра полазна основа за унапређење свеукупних односа.


Брнабић је истакла да је важан моменат у билатералним односима и принцип узајамног поштовања суверенитета и територијалног интегритета две државе, и изразила захвалност Грузији на принципијелном ставу непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Потпредседник Владе Грузије је оценио да су потенцијали економске сарадње Србије и Грузије недовољно искоришћени, с обзиром на то да су две државе потписале и Споразум о економско-трговинској сарадњи.

Џанелидзе је нагласио да је одржавање бизнис форума у Грузији добра прилика за међусобне контакте српских и грузијских привредника и планирање будућих заједничких пројеката.

Премијерка је истакла да потписивање споразума у области реформе јавне управе, који се односи на побољшање услуга јавне управе и стварање ефикасније и транспарентније администрације, представља значајан корак у унапређењу сарадње у овој области.

Потпредседник Владе Грузије је позвао председницу Владе Србије да учествује на самиту „Open Government Partnership“, који се одржава у јулу ове године у Тбилисију, а на којем ће учествовати и премијер Грузије Гиоргиј Квирикашвили.

Џанелидзе је истакао да ће на самиту учествовати представници више од 70 земаља, с циљем да промовишу своја постигнућа и разговарају о изазовима у придржавању принципа отворене владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs