Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија препозната као кључна земља за очување стабилности у региону

Србија препозната као кључна земља за очување стабилности у региону

Београд, 5. март 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас, у разговору са вршиоцем дужности министра спољних и европских послова Словачке Републике Иваном Корчоком, да је одређивање оквирног датума приступања Србије ЕУ охрабрујућа и позитивна одлука, која ће имати позитиван ефекат на даљи процес приступања.


Корчок је истакао да се Словачка чврсто залаже за проширење Европске уније на Западни Балкан.

Према његовим речима, Србија је препозната као лидер и кључна земља за очување стабилности у региону и Словачка је чврсто опредељена да буде конструктиван партнер Србији и подршка на њеном путу ка Европској унији.

Такође, Корчок је нагласио да је за Србију, али и Европску унију, најважнији напредак по питању владавине права и кључна област за чланство у Унији.

Премијерка Брнабић изразила је захвалност Влади Словачке Републике на чврстом ставу када је у питању очување територијалног интегритета Србије и непризнавање једнострано проглашене независности Косова.

Корчок је оценио да постоји напредак у нормализацији односа Београда и Приштине, и изнео уверење да ће бити пронађено решење које је прихватљиво за обе стране.

Када је реч о даљим реформама, Брнабић је истакла да је стратешки циљ Србије јачање економије и изградња модерне државе која почива на европским вредностима, као и стварање најпривлачнијег пословног окружења у овом делу Европе.

Према њеним речима, фискална консолидација и стварање дугорочне макроекономске стабилности даје повољну економску климу и додатну сигурност свим страним компанијама које желе да инвестирају у Србији.

Саговорници су постигли сагласност о томе да билатералне односе треба развијати, пре свега, кроз економску сарадњу у областима енергетике и научних иновација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs