Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Континуирана подршка Словачке евроинтеграцијама Србије

Континуирана подршка Словачке евроинтеграцијама Србије

Београд, 5. март 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и вршилац дужности министра иностраних и европских послова Словачке Републике Иван Корчок оценили су током данашњег састанка да су билатерални односи двеју земаља традиционално добри и пријатељски.

Фото: msp.gov.rs

У разговору је истакнуто задовољство због интензивног и континуираног политичког дијалога на свим нивоима, као и изражен интерес за даље продубљивање свих видова билатералне сарадње, посебно у сфери економије.

Дачић је пренео захвалност на континуираној подршци Словачке Републике евроинтеграцијама Републике Србије, али и очекивање да ће се она наставити и у будућем периоду.

Посебно високо ценимо принципијелну подршку Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и проналажењу одрживог решења за питање Косова и Метохије које би било прихватљиво за обе стране, додао је он.

Корчок је пренео спремност његове земље да са Републиком Србијом настави да развија интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима, при чему се посебно заложио за интензивирање економске сарадње, као и значајније присуство словачких привредника на српском тржишту.

Он је изразио задовољство положајем и третманом који представници словачке националне мањине уживају у Републици Србији и пренео очекивање да ће такав квалитет односа према њој бити очуван и убудуће.

Дачић је изнео уверење да ће овогодишње обележавање 100 година од успостављања дипломатских односа, који датирају из времена бивше Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца и бивше Чехословачке, а данас потврду налазе у врло добрим билатералним односима без отворених питања, пружити додатни импулс њиховом продубљивању, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs