Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Решење за Косово одрживо једино ако је у интересу обе стране

Решење за Косово одрживо једино ако је у интересу обе стране

Београд, 5. март 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас након сусрета са вршиоцем дужности министра иностраних и европских послова Словачке Републике Иваном Корчоком да Србија не може да тргује питањем Косова и Метохије.

Ивица Дачић
Фото: Танјуг

Дачић је на заједничкој конференцији за новинаре са Корчоком поручио да Србија не тражи ништа што би било специјално за српски народ, већ да тражи договор у интересу свих, у интересу мира и стабилности у региону и целој Европи.

Корчок је истакао да решење питања Косова може бити трајно једино ако је прихватљиво и за Београд и за Приштину, изразивши уверење да се то решење може наћи.

Он је додао да нико, или бар не Словачка, не диктира или даје тачан савет ниједној страни шта треба да се нађе у правно обавезујућем документу, при чему је ЕУ јасно ставила до знања која су очекивања.

Иван Корчок
Фото: Танјуг

Постоји напредак у нормализацији односа између Приштине и Београда, оценио је Корчок и изразио очекивање да ће Приштина дати свој допринос, јер је Београд јасно ставио до знања да је заинтересован.

Мислим да је јасно да Београд и Приштина могу да нађу решење које ће бити прихватљиво за обе стране, закључио је вршилац дужности министра иностраних и европских послова Словачке.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs