Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Завршен пријем статистичких извештаја за 2017.

Завршен пријем статистичких извештаја за 2017.

Београд, 1. март 2018. године – Агенција за привредне регистре (АПР) Републике Србије саопштила је да је завршила пријем извештаја за статистичке потребе државе, при чему је до поноћи 28. фебруара примљено укупно 162.000 електронских извештаја.

Од тога је 20 одсто статистичких извештаја, 68 одсто статистичких извештаја са којима су истовремено поднети и редовни годишњи финансијски извештаји за 2017. годину, као и 12 одсто изјава о неактивности.

Регистратор у Регистру финансијских извештаја и бонитета Агенције за привредне регистре (АПР) Ружица Стаменковић истакла је да је пријем електронских извештаја протекао без проблема.

Задовољни смо и одзивом обвезника јер је Агенција примила 8.000 извештаја више у односу на прошлу годину, навела је она.

Данас се наставља рад у информационом систему који омогућава састављање и достављање редовних годишњих финансијских извештаја, чији рок истиче 30. јуна.

Такође, обвезници могу и даље да достављају изјаве о неактивности за 2017. годину, уз плаћање накнаде увећане за неблаговремено достављање, као и да замењују већ објављене финансијске извештаје и документацију.

Могућност електронског плаћања накнаде за регистрацију извештаја је ове године искористило шест одсто корисника, док је у последња три дана, преко посебног информационог система, примљено 77.800 извештаја, иако је ове године систем био на располагању корисницима већ од 22. јануара и радио без икаквих прекида, додаје се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs