Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > За предузетнике и почетнике у бизнису 750 милиона динара

За предузетнике и почетнике у бизнису 750 милиона динара

Београд, 27. фебруар 2018. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић изјавио је данас да је Министарство привреде расписало два јавна позива за доделу бесповратних средстава предузетницима и почетницима у бизнису у износу од 750 милиона динара.

Фото: Танјуг

Кнежевић је у изјави за агенцију Танјуг рекао да је Министарство јуче отворило четири програма који имају за циљ да подрже привреду, а расписан је и позив банкама и лизинг кућама за партнерство у програму подршке за набавку опреме.

Такође, поново су доступне бесплатне обуке, саветодавне услуге и менторинг, нагласио је он, објаснивши да је Министарство за развојне пројекте ове године обезбедило 500 милиона динара, а за незапослене, почетнике у пословању и привреднике који су у почетној фази развоја 250 милиона бесповратно.

За набавку нове опреме, како је истакао, опредељено је око 560 милиона динара бесповратних средстава, за која ће предузетници моћи да конкуришу најраније крајем марта, када се одаберу партнерске банке и лизинг куће са најповољнијим каматама.

Наше стратешко опредељење јесте да у потпуности подржимо сектор микро, малих и средњих предузећа и да њихов број из године у годину расте, а да оне фирме које већ послују шире производњу, објаснио је министар.

Кад овај сектор оствари добре резултате, то ће обезбедити нова радна места, раст извоза и БДП-а, што ће донети бољи живот за наше грађане, поручио је Кнежевић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs