Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Визија Србије и Кине заснована на технолошком развоју

Визија Србије и Кине заснована на технолошком развоју

Нови Сад, 26. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас, отварајући пету радионицу "Winter Academy – Doing business in China", да је тај догађај доказ да су Србија и Кина пронашле нову заједничку визију партнерства, која се темељи на технолошком развоју.

Поповић је рекао да радионицом започиње нова етапа трансфера знања између Србије и Кине, која је, како је додао, један од светских лидера у области иновација.

Концепт радионице подразумева да студенти добијају задатак у форми студије случаја, након чега представљају своја решења. Искуство које ће стећи овде, у односу на оно што су учили у теоријском смислу, представља синергију стицања практичних сазнања, што је од великог значаја за све који желе да започну иновациони бизнис, објаснио је он.

Министар је подсетио на то да је Кина стратешки партнер Србије, истичући да та земља сваке године бележи технолошки, технички и иновациони раст.

Влада Србије је, како је поручио, одлучна у томе да будућност земље гради на иновацијама и дигитализацији, о чему сведочи и чињеница да се у Новом Саду и Нишу граде најсавременији технолошки паркови.

На основу договора председника Србије Александра Вучића и председника Кине Си Ђинпинга, ускоро ће почети градња најмодернијег индустријско-технолошког парка, који ће се простирати у Београду на 320 хектара земље, најавио је Поповић.

Он је пренео да ускоро очекује и формирање заједничке српско-кинеске компаније, како би градња тог парка почела у 2018. години.

Према његовим речима, обе стране улажу максималне напоре у вези са процедурама које претходе потписивању тог документа и формирању заједничке компаније.

Окупљенима су се обратили и бројни професори, а радионицу је организовао Департман за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука, у сарадњи са Универзитетом Донгхуа из Шангаја.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs