Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Паметни ретровизори за безбеднији саобраћај у Београду

Паметни ретровизори за безбеднији саобраћај у Београду

Београд, 26. фебруар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и градски менаџер Горан Весић разговарали су данас са представницима "Јандексa" o доласку oве руске технолошке компаније на српско тржиште.


Поповић, којем је руска делегација уручила паметне ретровизоре, оценио је да ти ретровизори представљају потпуно иновативно решење ове компаније за дигитализацију саобраћајне инфраструктуре.

Они ће се користити за унапређење саобраћајних токова, односно квалитетнији и безбеднији живот Београђана, при чему имају софтвер који обрађује снимке и са њих издваја хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију и затим је смешта на дигиталне мапе које ће грађани користити у саобраћају, објаснио је министар.

Ово је, како је нагласио, потврда напора Владе Србије усмерених на то да будућност земље гради на иновацијама и дигитализацији у функцији економског развоја и подизања квалитета живота људи.


Ми видимо Србију у будућности као државу напредних технологија и дигитализованих процеса у свим сферама друштва. Сарадња и размена искустава са Русијом, као једним од светских лидера у иновацијама, а посебно у развоју концепта паметних градова, значајно ће нам помоћи на том путу, нагласио је Поповић.

Он је указао на то да је циљ да грађани све информације добијају преко мобилног телефона, и то о транспорту, радовима на путу, гужвама, слободним местима за паркирање, при чему ће све услуге бити бесплатне.

Весић је, након уручивања ретровизора, поручио да је веома значајна размена искустава са руским партнерима у прављењу концепта паметних градова.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs