Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапређење односа са Русијом на пољу науке и образовања

Унапређење односа са Русијом на пољу науке и образовања

Београд, 25. фебруар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је данас свечаном отварању Центра за руске студије Универзитета у Београду Факултета политичких наука (ФПН).

Фото: Фонет

Дачић је присуствовао и потписивању Меморандума о разумевању између Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Московског државног института за међународне односе (МГИМО).

Меморандум о разумевању потписали су декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и проректор за науку Московског државног института за међународне односе проф. др Евгениј Кожокин.

Дачић је изразио уверење да ће формирање ових институционалних веза додатно допринети квалитету рада Центра за руске студије и унапредити укупне односе двеју земаља и на пољу науке и образовања.

Он је на свечаној церемонији поводом отварања Центра за руске студије истакао чињеницу да се почетак рада Центра поклапа са обележавањем 180-годишњице српско-руских дипломатских односа.

Висок ниво наших односа са Русијом, међусобна блискост, подршка и разумевање, како је указао, још једном су потврђени управо реализованом посетом Београду великог и искреног пријатеља српског народа и мог драгог колеге Сергеја Лаврова.

Према његовим речима, опредељеност за наставак чврстих веза са Русијом доминирала је у разговорима који су вођени, у шта су грађани Србије могли непосредно да се увере током садржајног програма посете руског шефа дипломатије.

Дачић је изразио задовољство поводом отварања Центра за руске студије и истакао да очекује да ће тај центар у свом раду амбициозно поставити циљеве, планове и активности, како би постигао одговарајући ауторитет у научној заједници Србије и Европе, представљајући непресушни извор знања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs