Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Одржан мини турнир СОФА challenge на Кошутњаку

Одржан мини турнир СОФА challenge на Кошутњаку

Београд, 24. фебруар 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић присуствовао је данас омладинском турниру СОФА challenge, који је одржан у Заводу за спорт и медицину спорта на Кошутњаку.

Фото: mos.gov.rs

СОФА (Студентске и омладинске физичке активности) је данас организовала први у низу догађаја под називом СОФА challenge, који је окупио приближно 200 младих студентске популације који користе услуге бесплатне рекреације и који су се на мини турниру надметали у седам спортова.

Данашња акција је још једна која популаризује овај пројекат, који је намењен студентима и младима од 18 до 30 година. Ово удружење броји 26.000 регистрованих чланова.

Удовичић је истакао да је оно што је јако важно то што СОФА, осим што омогућава студентима бесплатну рекреацију, пружа и могућност младим спортским стручњацима да покажу своја знања и вештине кроз активно учешће у организовању и спровођењу спортских активности.

Овим пројектом промовишемо волонтеризам и активизам, здрав начин живота, спортски дух и тимски рад, укључујемо младе у организовање догађаја, поручио је министар.

Он је нагласио да Министарство омладине и спорта подржава и помаже рад СОФА јер жели да се омасови спорт и да се мотивишу млади да се баве спортом, уз напомену да за то нема чланарине.

Фото: mos.gov.rs

Током 2017. године остварено је 61.500 долазака на бесплатне термине, а на турниру СОФА open 2017 окупило се 450 учесника, који су се такмичили у баскету, стоном тенису, пливању, одбојци и футсалу.

Неки од спортова које СОФА омогућава студентима су одбојка, трчање, кошарка, ватерполо, пливање, рукомет, одбојка на песку, аеробик, и слично. Поред наведених, добро познатих спортова, СОФА студентима омогућава бављење и неуобичајеним спортовима као што су салса, пилатес, бадминтон, кросфит, теквондо за девојке, веслање, сквош и многи други.

Желимо да популаризујемо, као некада, културу спорта као саставног дела здравог живота, и да то нашим младима буде једна сасвим нормална, свакодневна активност. То није само наша улога и одговорност као државе, већ свих нас као друштва. СОФА је постала препознатиљиво место где се окупљају студенти и омладина, и то не само у Београду, нагласио је Удовичић.

Догађају су присуствовали и државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs