Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > У војном здравству прегледано више од 3.000 пацијената

У војном здравству прегледано више од 3.000 пацијената

Београд, 24. фебруар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је војно здравство начин војног система да покаже цивилству колико је добро и колико је вредно улагати у војску, која је увек ту за своје грађане.

Фото: Танјуг

Вулин, који је у Војномедицинском центру Церак присуствовао акцији бесплатних лекарских прегледа за све грађане, саопштио је да је у оквиру ових акција прегледано више од 3.000 пацијената.

Заиста са поносом могу да кажем да имамо велико задовољство и да то говори колико се војно здравство цени, колико се верује војном лекару и у све оно што Војска ради, поручио је министар.

Он је навео и да је ове године за набавку лекова и медицинске опреме предвиђено приближно две милијарде динара.

Вулин је најавио да ће бити издвојена и буџетска средства да се изврши и много темељнија реконструкција центара, купи нова опрема и прими већи број здравствених радника.

Све оно што што нам недостаје у војном здравству, како је истакао, мора да буде обезбеђено, јер војно здравство се не брине само о 114.000 наших корисника и 40.000 наших корисника у Београду, већ се брине и око 300.000 цивила који су прегледани кроз наш систем и о 20.000 цивила који се налазе у нашим болницама.

Према његовим речима, војно здравство је наш начин да покажемо колико смо организовани, колико вредимо својој земљи и колико можемо да помогнемо читавом нашем становништву.

Фото: Танјуг

Обиласку ВМЦ Церак присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Управе логистике Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић и начелник Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић.

Министарство одбране крајем прошле и почетком ове године у више наврата је отворило врата својих здравствених центара у Београду, Новом саду, Нишу, Краљеву, Врању и Бачкој Тополи, током којих су војни лекари-специјалисти прегледали више од 3.000 грађана Србије пружајући им врхунске здравствене услуге.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs