Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Огроман значај равномерног регионалног развоја

Огроман значај равномерног регионалног развоја

Зајечар, 23. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је данас Зајечар где је са руководством те општине разговарала о пројектима који се реализују и о подстицању локалне привреде, указавши том приликом на важност регионалног развоја.


Брнабић је истакла да је на састанку било речи и о Фабрици каблова Зајечар, која је један од највећих послодаваца у том месту, објаснивши да ју је занимало да ли је решен проблем са том фабриком у чије се решавање активно укључила и Влада.

Због тога је, како је нагласила, захтевала да данашњим разговорима присуствује и директор фабрике, пољски инвеститор.

Она је оценила да, што се ове фабрике тиче, све иде како треба и изразила наду да ће убудуће, када је тај инвеститор у питању, бити још неких добрих вести у вези са проширењем производње.

То је циљ и Влада је ту да подржи такве пројекте, рекла је ремијерка је додала да се у том крају, пре свега преко Канцеларије за јавна улагања, спроводе пројекти у домену школске и здравствене инфраструктуре, који добро напредују, али да је желела да поразговара и о томе који су још приоритетни пројекти за Зајечар.

Она је указала на то да је Министарство за државну управу и локалну самоуправу објавило позив за финансирање пројеката јединица локалне смаоуправе, који траје до 15. марта, а за који је издвојено 320 милиона динара, од чега је 80 одсто предвиђено за пројекте комуналне инфраструктуре.

Брнабић је поручила да је веома важан равномерни регионални развој, подсетивши на то да се претходна Влада фокусирала на југ централне Србије и Ниш, а да се садашња фокусира на друге градове, попут Крагујевца и Лознице.

Ту покушавамо да доведемо веће инвеститоре, али и да скренемо пажњу локалној самоуправи да се бави предузетницима и малим и средњим предузећима на локалу, рекла је председница Владе и додала да ће бити отворене нове кредитне линије за предузетнике и мала и средња предузећа.

Премијерка је подсетила на то да су законским решењима предвиђене пореске олакшице за оне који желе да покрену приватан бизнис и навела да надлежни желе да унарпеде предузетништво у локалним самоуправама какве су Бор и Зајечар, или које су на рубним подручјима, односно у које треба да се уложи више ради равномернијег регионалног развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs